sâmbătă, 12 iulie 2008

INSULA CORFU (KERKYRA) - STATIUNI IMPORTANTE - caracterizari

Paleokastritsa - 24 km de orasul Corfu (peisaj).Pe o insula renumita pentru peisajul extraordinar, Paleokastritsa este ceam mai impresionanta locatie din Corfu. Sase golfuri fermecatoare inconjoara, statiunea, care ofera trei plaje, cu ape limpezi care sunt ideale pentru practicarea snorkelingului si scufundarilor, precum si a multor altor sporturi acvatice. Poti inchiria o barca si explora grotele si plajele izolate din apropiere. Dealurile care se ridica deasupra statiunii ofera o panorama incredibila asupra zonei, iar poteci de munte duc la fortareata Angelokastro din sec. XIII si manastirea Paleokastritsa. Nu exista cluburi, viata de noapte se rezuma la taverne care la 10 si ceva trag obloanele. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



Agios Gordis - 20 km vest de orasul Corfu (peisaj). Statiunea se desfasoara pe coasta de vest a insulei Corfu, unde tarmul stancos se rostogoleste in mare. Inconjurat de dealuri bogate in vegetatie, pini, maslini si chiparosi, care raspandesc un miros placut, peisajul pitoresc din Agios Gordis taie respiratia. Una dintre cele mai cautate statiuni de pe insula, Agios Gordis ofera o intindere nesfarsita de plaje cu nisip fin care se cufunda in marea albastru-stralucitoare. Iar cand soarele incalzeste tarmul prea putenic, te intampina numeroase baruri si tavernei pregatite sa te serveasca cu o bere rece sau o portie de peste proaspat. Exista un singur club... Nu prea exista viata de noapte.... (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)


Nissaki - 23 km de nord de orasul Corfu (peisaj). Nissaki, o statiune micuta, cu un fermecator aspect traditional, la poalele impaduritului munte Pantokrator. Peisajul este incredibil. Muntele Pantokrator, care inseamna “Atotputernicul”, se inalta atat de abrupt, incat varful sau de 917m inaltime se afla la nici 3km de statiune. Nissaki beneficiaza de plaje cu pietricele si atrage cupluri si familii in cautarea unui loc de vacanta linistit, relaxant, tipic corfiot. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



Arilas - 40 km nord-vest de orasul Corfu (peisaj). Arilas este un exemplu perfect de frumusete naturala corfiota si este aproape imposibil sa nu fi fermecat de acest loc. Statiunea are unele dintre cele mai cautate plaje ale insulei, premiata cu steag albastru – o intindere nesfarsita de nisip auriu, cu peisaj montan pe fundal. Apele cu adancime mica sunt ideale pentru copii sau pentru cei care doresc sa-si incerce abilitatile in canoeing sau windsurfing. Nu vei gasi in Arilas cluburi mari sau o viata de noapte intensa, ci o selectie de baruri, cafenele si taverne traditionale amplasate de-a lungul tarmurilor. Arilas este destinatia perfecta pentru a te bucura pe peisaje incredibile, odihna si ultra-relaxare.

--- Arillas are vreo 10 taverne si maxim 7-8 magazine de suveniruri. Supermarket in adevaratul sens al cuvantului nu exista, deci preturile pentru mancare si alimente sunt ceva mai piperate.

--- Cel putin 80% dintre turisti sunt englezi, majoritatea trecuti de varsta pensionarii...

--- Pentru tineri este destul de greu sa gaseasca ceva distractie, decat facand escapade nocturne la Sidari (9km, exclus pe jos sau cu bicicleta).(Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



Glyfada - 16 km vest de orasul Corfu (peisaj). Statiunea are una dintre cele mai impresionante plaje – lunga, cu nisip fin auriu, strabatuta de o briza placuta. Petrece timp pe plaja la asfintit, cand soarele care apune inunda statiunea in roz, rosu si portocaliu. Glyfada este o statiune populara pentru cei care cauta o vacanta linistita. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



Kassiopi - 29 km nord-est de orasul Corfu (peisaj). Cu apele limpezi ale marii Ionice in fata sa si impresionantul munte Pantokrator in spate, Kassiopi este una dintre cele mai populare zone de pe insula, fara a-si pierde insa farmecul si personalitatea. Statiunea dispune de plaje cu pietricele si de facilitati pentru practicarea sporturilor acvatice. Golful este strajuit de un chei pitoresc pe care se insira taverne, baruri si magazine. Este ideala pentru vacantele in familie, intr-o atmosfera prieteneasca, dar si pentru cei atrasi de o viata de noapte intensa. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



St. Giorgios - 45 km nord-vest de orasul Corfu (peisaj). Daca tot ceea ce-ti doresti este sa-ti incarci bateriile la soare, mare si nisip, St. Giorgios este destinatia pentru tine. Inconjurata de plantatii de maslini, statiunea are un ritm linistit si ofera o plaja lunga cu nisip auriu si posibilitatea de a practica sporturi nautice. Drumul care serpuieste in spatele golfului este impanzit de taverne si baruri, magazine cu articole de plaja si de suveniruri. Este locul perfect pentru familiile si cuplurile care cauta sa petreaca un sejur linistit, lenevind la soare pe plaja. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



Alykes - la marginea orasului Corfu (peisaj). Impresionant de verde in toate directiile, Alykes este asezata in fata unei suprafete intinse de plaja si este ideal localizata la marginea orasului Corfu, fermecatoarea si cosmopolita capitala a insulei. Linistitoare si plina de vegetatie, este locatia perfecta pentru oricine doreste sa evadeze din cotidian si sa se deconecteze in totalitate. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



Dassia - 14 km nord de orasul Corfu (distractiej). Dassia se intinde pe coasta de est a insulei, in fata marii, avand pe fundal dealuri acoperite cu livezi de maslini si pini. Orasul s-a transformat treptat intr-unul dintre cele mai cautate statiuni din Corfu. Este o statiune animata si activa de dimineata devreme pana noaptea tarziu. Vacantele in Dassia sunt pline de viata, cu un numar mare de baruri, cafenele, restaurante si cluburi. Dassia are doua plaje cu pietricele, facilitati excelente si sporturi acvatice care variaza de la water-skiing la banana rides. Poti inchiria o barca cu motor si explora tarmul si golfurile in cautarea propiei tale plaje private. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



Agios Ioannis - 15 km est de orasul Corfu (peisaj). Mica si prietenoasa, inconjurata de livezi de maslini, cu stradute intortocheate, magazine pitoresti, case de piatra si o vedere impresionanta asupra marii Ionice, statiunea Agios Ioannis te va fermeca cu siguranta. Locatia convenabila, in mijlocul insulei, in apropiere de orasul Corfu, atrage pe cei dornici sa exploreze insula. Iar daca calatoresti cu copii sau esti chiar tu un copil in adancul sufletului, waterpark-ul Aqualand, situat la cateva minute de mers de statiune este plin de distractii. Nu vei gasi aici cluburi galagioase, dar tocmai acesta este farmecul. Aici totul se rezuma la atmosfera placuta si peisajul extraordinar. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



Sidari - coasta de nord, 36 km de orasul Corfu (distractie). Cand vorbesti despre distractie in Corfu, putine locatii pot concura cu Sidari. Este o statiune dezvoltata, una dintre cele mai mari si mai pline de viata de pe insula. O abundenta de restaurante, cafenele, baruri si cluburi de noapte se insira in centru statiunii si te provoaca sa petreci cu stil de la apus pana in zori. Daca ai copii, te poti relaxa. Plajele cu nisip fin se pierd usor in marea calma, adancimea mica a apei se mentine pana departe de tarm, iar waterpark-ul din apropiere garanteaza sa tina copii fericiti. Fa o plimbare la nord de centrul statiunii si vei descoperi ciudate formatiuni stancoase, efect al eroziunii marii asupra gresiei, care confera statiunii un aspect pitoresc. Cea mai cunoscuta formatiune poarta denumirea Canal d’Amour, sapat intre doua stanci. Legenda spune ca toate cuplurile care trec inot Canalul Dragostei raman pentru totdeauna impreuna. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



Ipsos - 16 km nord de orasul Corfu (distractie). Ipsos este locul in care nu te poti plictisi niciodata. Statiune populata, cu viata de noapte agitata, Ipsos se bucura si de oaze de liniste si ofera nenumarate posibilitati de petrecere a timpului. Ipsos pune la dispozitie 2 km de plaja cu pietricele colorate, premiata cu steag albastru pentru calitatea sa. Este una dintre cele mai frecventate plaje din Corfu, celebra pentru sporturile nautice pe care le ofera: waterskiing, banana and ring rides, diving. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



Gouvia - 9 km, nord de orasul Corfu (distractie). Statiune animata, plina de energie si stil, nu exista ambiguitate in ceea ce priveste Gouvia. Fie iti place sa petreci 24 de ore din 24 si atunci alegi Gouvia, fie te indrepti catre o statiune mai linistita. Nu trebuie decat sa te plimbi de-a lungul portului pitoresc si sa-si arunci ochii asupra yahturilor luxoase pentru a-ti da seama ca esti in compania celor bogati si faimosi. Petreceti zilele explorand strazile intortocheate si magazinele de bijuterii, haine de piele si obiecte de artizanat. Indreapta-te spre unul dintre captivantele golfulete presarate de-a lungul coastei si bucura-te de soare si mare. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



Moraitika – Messongi - 20 km sud-est de Corfu TOWN (distractie). Practic Messongi şi Moraitika s-au unit prin construcţie, plajele sunt lungi şi pietroase, apa mării se adânceşte foarte încet de aceea este ideal şi pentru familiile cu copii mici. Pe strada principală a oraşului vom găsi numeroase taverne, baruri şi mici discoteci. Fanii sporturilor extreme se pot distra pe pista de gocart (masinute - gen carturi). În jurul orei 22,00 de obicei începe "spontan" seara grecească din care este aproape imposibil de lipsit. Aici putem învăţa diferite dansuri greceşti, într-un cuvânt ne putem distra de minune. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)



Benitses - sud-est - 12 km de orasul Corfu (distractie). Benitses ofera astazi o atmosfera linistita si relaxata, o plaja cu pietricele si activitati precum planorisim, schi pe apa si canoeing. Statiunea atrage tinerii datorita vietii de noapte si a diversitatii de sporturi acvatice oferite. (Vezi unde e pe harta si citeste ghidul despre Insula Corfu)





0 comentarii: