marți, 26 august 2008

Insula Corfu (Kerkyra) - partea de Sud


--- Itinerariul ce strabate regiunea de sud a insulei, cel mai mare din punct de vedere al kilometrilor ce trebuiesc parcursi, si va va purta prin locuri care difera foarte mult de restul insulei Corfu.In acest periplu nu veti mai intilni lanturile muntoase abrupte care se termina in golfuri mici si izolate cum exista in restul insulei, locul acestora luandu-l plajele de nisip nesfirsite impinzite cu hoteluri si pensiuni (Consulta harta rutiera desfasura a Insulei Corfu).



--- PODUL KAISERULUI. Plecati din capitala Corfu Town, trecind pe linga aeroport, mentineti directia catre sud (Perama – 7 km departare) unde veti observa frumusetea deosebita a coastei de est (Pontikonissi), pentru ca mai apoi sa se iveasca in drumul d-voastra Podul lui Kaiser, construit de Kaiser-ul Wilhelm al II-lea in perioada cind acesta detinea palatul Achillion, cu scopul de a cobori direct de la palat pe malul marii. In acele timpuri, podul se ridica exact peste drum, insa, in cursul celui de-al doilea razboi mondial, armata germana l-a distrus pentru ca armamentul greu si camioanele militare sa poata circula in aceasta regiune a insulei.


--- BENITSES. Urmatorul punct pe itinerariu este satul-statiune Benitses, unul dintre cele mai renumite sate pescaresti ale insulei, care si-a pastrat aspectul arhitectonic traditional, fiind in acelasi timp o statiune moderna si foarte pitoreasca. Aflata la doar 12,5 km departare de capitala, aceasta statiune este cea mai bine dezvoltata din punct de vedere turistic dupa Paleokastritsa.


--- MORAITIKA SI MESSONGI. Dupa Benitses veti trece prin Moraitika (20 km departare) si Messongi (22km de capitala). Aceste doua statiuni, in trecut sate pescaresti traditionale, au devenit in ultimele decenii destinatii turistice preferate ale vizitatorilor din toata lumea.


--- SATUL CHLAMOS – panorama asupra sudului insulei. Continuind pe soseaua nationala Corfu – Lefkimi, veti ajunge in aproprierea pitorescului sat Chlomos (o scurta vizita in acest sat traditional corfiot va va oferi sansa sa admirati o fantastica panorama asupra intregului sud al insulei).


--- LACUL REZERVATIE - KORISSION. Daca urmati soseaua nationala veti merge catre Issos Beach, unde veti putea vizita una dintre cele mai intinse plaje de nisip al insulei, precum si lacul-rezervatie naturala Korission. Acest lac, in suprafata totala de 11.000 hectare, este despartit de mare Ionica printr-o fisie ingusta de nisip (insasi plaja Issos).

<> Continuind pe soseaua nationala veti trece prin satul Argirades (30,5km departare de capitala), de aici incolo de la soseaua principala putind urma diversele drumuri adiacente care va vor duce la satele din jur (Vassilatika, Petriti, Boukari, Marathia si Perivoli), unde veti putea vizita plaje de nisip izolate si linistite.


--- LEFKIMI – al doilea port al insulei. Urmatoarea localitate pe care o veti intilni este Lefkimi (40km distanta de capitala), fiind cea mai mare localitate a sudului insulei. Lefkimi este o combinatie dintre traditional si modern, beneficiind de toate facilitatile unui oras. Printre locurile ce merita vizitate aici se numara canalul care traverseaza intreaga localitate si care adaposteste barcile pescaresti ale localnicilor. Portul Lefkimi, aflat in imediata apropiere a localitati si permite efectuarea curselor maritime dinspre si catre Paxous, Parga si Igoumenitsa.


--- KAVOS – RAIUL DISTRACTIEI. Cea mai mare si cea mai renumita statiune turistica a sudului insulei este Kavos (46 km departare de oras), statiune care se afla exact langa Lefkimi. Kavos-ul poate satisface orice gusturi in materie de distractie, de la sporturi acvatice pana la nenumaratele restaurante si cluburi, care creaza o intensa si colorata viata de noapte.


--- SATUL GARDIKI – CASTRUL BIZANTIN. Urmind acelasi drum la intoarcere, dar in sens invers, de la soseaua nationala mergind pe directie N-V, puteti ajunge in satul Gardiki, sat in care a fost scoasa la lumina cea mai veche asezare paleolitica a insulei si unde se gasesc ruinele castrului bizantin din perioada Despotatului lui Epirus (ruinele cetatii din sec 13 se afla inca in picioare)


--- AGIOS MATHEOS – cel mai mare sat al insulei. Linga Gardiki se afla una dintre cele mai mari comune ale insulei, Agios Matheos, comuna care si-a pastrat o mare parte din caracteristicile arhitectonice traditionale corfiote. Trecind de Agios Matheos, continuind catre nord prin satele Vouniatades, Agioi Theodoroi si Kinopiastes, veti iesi la drumul national si va puteti intoarce in orasul Corfu.

........................................................................................................................................................................

0 comentarii: